Jump to content
pmureika

Lights flicker.

Recommended Posts

Why do my lights flicker with a 300amp mechman in a 2009 Jeep liberty?

 

Charging voltage driving down the road is 14.4 plus and it never goes below 13.4 with the stereo cracked up all the way. I am only drawing around 2000 watts.

 

Sean045.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

If there hid's, check all there connections one by one, because they are very sensitive, if not check all the connections on your system, including all grounds, batteries, etc... if still flickering then add relays to front lights...

Share this post


Link to post
Share on other sites

If there hid's, check all there connections one by one, because they are very sensitive, if not check all the connections on your system, including all grounds, batteries, etc... if still flickering then add relays to front lights...

Nope all stock.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's it only the front lights flickering?

No all the lights do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you have for batteries?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you have for batteries?

Just one 34 series odessey in the front. My voltage never goes below 13.4 vdc.Thats at the sub amp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe add another battery? I'm guessing they flicker because the voltage taken out for that split second happens faster than the alt can out out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe add another battery? I'm guessing they flicker because the voltage taken out for that split second happens faster than the alt can out out.

Thats what I was kind of thinking. Or the voltage reg. can't react fast enough.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly, that's another true thing, but I'll go first and check all the connections first to make sure there clean and tight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Singer 270Amp alt in my Jeep with a DieHard G34M, When I had my 2K I wasnt getting massive voltage drop but my lights were dimming as well. I added a little Kinetic600 to the back and it went away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly, that's another true thing, but I'll go first and check all the connections first to make sure there clean and tight.

I already checked and cleaned the grounds and all the other connections.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Singer 270Amp alt in my Jeep with a DieHard G34M, When I had my 2K I wasnt getting massive voltage drop but my lights were dimming as well. I added a little Kinetic600 to the back and it went away.

But my voltage at the amp never drops below 13.4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Singer 270Amp alt in my Jeep with a DieHard G34M, When I had my 2K I wasnt getting massive voltage drop but my lights were dimming as well. I added a little Kinetic600 to the back and it went away.

But my voltage at the amp never drops below 13.4.

Neither did mine I assumed it had something to do with my Jeeps PCM

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I have a Singer 270Amp alt in my Jeep with a DieHard G34M, When I had my 2K I wasnt getting massive voltage drop but my lights were dimming as well. I added a little Kinetic600 to the back and it went away.

But my voltage at the amp never drops below 13.4.

Neither did mine I assumed it had something to do with my Jeeps PCM

My problem is limited space for a second battery.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you did all the connections checks, than there's a slight problem with a part that goes at the output of the alternator, some voltage something(sorry don't know it's name), that is just not fast enough controlling the output voltage, in that case I think your only option is a second battery closer to the amps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay thanks alot guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

its actually because you only have that 1 big ass battery.

A bigger batt like that doesn't charge or discharge as fast as a smaller one would

 

EDIT:

i thought i got my post confused for a min as well.

 

does this happen when sitting still or when driving?

 

according to mechman sit at 2000rpm it should be full power

Edited by djjdnap

Share this post


Link to post
Share on other sites

its actually because you only have that 1 big ass battery.

A bigger batt like that doesn't charge or discharge as fast as a smaller one would

But the voltage never drops below a resting voltage? So that one volt or so might still make the lights flicker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

14.4 plus and it never goes below 13.4

 

yup, you gotta think even tho that is 1volt drop what is the current drop as well.

 

But i just now thought about this you have a 300a alt and still have dimming on 2k watts?

Might want to check your batt or wiring.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 18 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×